امیرچمنی فعال كارگرى روزگذشته ٥ خرداد بازداشت شد


امیرچمنی فعال كارگرى روزگذشته ٥ خرداد بازداشت شد
" امير چمنى " فعال کارگری ساکن تبریز ،که چندی پیش توسط پلیس فتا بازداشت و سپس با وثیقه ۵۰ میلیونی ازاد شده بود، روز گذشته  توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شد و تا كنون از مکان نگهداری وى اطلاع دقیقی در دست نداريم .

امیر چمنی، دانشجوی رشته‌ی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تبریز و دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور این شهر روز ٢٤‌ارديبهشت ماه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و روز پس از آن با تامین وثیقه ٥٠ میلیون تومانی موقتا تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

وی پیش‌ از این در دی ماه سال ٩١، در منزل شخصی‌اش بازداشت و پس از گذراندن دو هفته در اداره‌ اطلاعات تبریز، برای اجرای حکم ٩ ماه حبس تعزیری به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.

امیر چمنی در تاریخ ١٥ تیر ماه سال ٩٢، از سوی شعبه‌ یک دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی حمل‌بر، به اتهام «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» به تحمل شش ماه حبس تعزیری و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده بود.

شعبه‌ ١٠٤ دادگاه کیفری تبریز هم امیر چمنی را به اتهام توهین به رئیس جمهور حکومت ایران، به ٤٠ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

حکم ٤٩ ضربه شلاق امیر چمنی در خردادماه ٩٢ اجرا شد. او روز ١١ مهر سال ٩٢ و با پایان دوران محکومیت خود از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود.


ممانعت از ملاقات سهیل عربی با مادرش و نگرانی در باره وضعیت وی

ممانعت از ملاقات سهیل عربی با مادرش و نگرانی در باره وضعیت وی

مسئولین زندان تهران بزرگ زندانی سیاسی  سهیل عربی را ممنوع الملاقات کردند.
 #ایران  #حقوق_بشر - به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام؛ به گزارش رسیده ؛ روز دوشنبه ۷ خرداد ماه ۹۷؛ خانم فرنگیس مظلوم مادر زندانی سیاسی سهیل عربی برای ملاقات فرزندش به زندان تهران بزرگ مراجعه کرد. مسئولین زندان از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر خانم فرنگیس نامدار مادر سهیل را معطل کردند و وی را به قسمت های مختلف زندان دست به دست کردند که با اعتراض شدید ایشان روبرو شدند.
 سرانجام پس از ۵ ساعت تلاش مادر برای ملاقات با فرزندش به وی گفتند سهیل ملاقات ممنوع است و او را از زندان بیرون کردند.
به گزارش دریافتی خانواده و بستگان سهیل عربی از وضعیت بی خبری از سهیل بشدت نگران هستند.
سهیل عربی در قرنطینه تیپ دو  این زندان در کنار مجرمان عادی و خطرناک نگهداری می شود و مستمرا در معرض اذیت و آزار این مجرمان و همزمان زندانبانان قرار دارد. سهیل عربی در حالی در میان مجرمان خطرناک نگهداری می شود که ظن آن می رود که مدیریت زندان از همین عوامل جهت اذیت و آزار این زندانی سیاسی استفاده می کند.
 او در محیطی به سر می برد که وضعیت بهداشتی وخیمی دارد و از بوی تعفن فاضلاب ها، زندانیان امکان استراحت ندارند.
وضعیت سهیل عربی در موقعیت خطرناکی است. مسئولیت جان وی بعهده دستگاه قضاییه و عوامل زندان است.

شکیب تیموری، دانشجوی بهایی از دانشگاه گرگان اخراج شد

شکیب تیموری، دانشجوی بهایی از دانشگاه گرگان اخراج شد

خبرگزاری هرانا – شکیب تیموری، دانشجوی مقطع کارشناسی مکانیک دانشگاه گرگان به دلیل بهایی بودن، صبح روز یکشنبه ۶ خردادماه از دانشگاه اخراج شد. دانشگاه از برگرداندن مدارک تحصیلی پیشین وی به این شهروند بهایی خودداری کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ شکیب تیموری، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مکانیک دانشگاه گرگان از دانشگاه اخراج شد.

گفتنی است، در ادامه تصمیمات غیرقانونی مسئولین، این دانشجوی کارشناسی ناپیوسته حتی از دریافت مدرک کاردانی خود نیز محروم مانده است.

لازم به یادآوری است، در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری نیز دو تن از دانشجویان دانشگاه گرگان و گیلان به نام‌های “آرش رضویان” و “کیانا ثنائی” به دلیل بهایی بودن از دانشگاه اخراج شدند.

علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.

هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند را نیز در بر می‌گیرد.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.


فراخوان سراسري به مالكان و رانندگان تاكسي سراسر كشور به #اعتصاب_سراسري
ما با اتحاد ايرانمان را پس ميگيريم.
#اعتصابات_سراسري
#براندازم

پنج سال حبس بیشتر برای پیروز منصوری، زندانی سیاسی به دلیل فعالیت از درون زندان



خبرگزاری هرانا – محمدعلی (پیروز) منصوری، زندانی سیاسی زندان رجائی شهر که یازدهمین سال حبس خود را سپری می‌کند در پرونده جدیدی به اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدعلی منصوری، زندانی سیاسی زندان رجائی شهر کرج است که اکنون یازدهمین سال حبس خود را سپری می‌کند.
آقای منصوری به بهانه «فعالیت‌هایی که در داخل زندان داشته»، در پرونده جدیدی به اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” با مصادیقی نظیر “اقدام به اعتصاب غذا و تحریک زندانیان، اعلام حمایت از محمدعلی طاهری، صدور بیانیه در خصوص محکومیت اعدام زندانیان اهل سنت” به ۵ سال حبس تعزیری جدید محکوم شده است.
ایران منصوری، فرزند این زندانی سیاسی در گفت‌وگو با گزارشگر هرانا ضمن تایید این خبر در خصوص آخرین وضعیت پدرش گفت: “سوم اردیبهشت ماه سال گذشته پدرم از زندان رجایی شهر کرج به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پس از انتقال به مدت یک ماه تحت بازجویی، بدرفتاری و فشار برای مصاحبه تلویزیونی بود.

در بهمن ماه سال گذشته، پرونده جدیدی به اتهام “تجمع و تبانی علیه نظام” در داخل زندان با مصادیقی نظیر “اقدام به اعتصاب غذا و تحریک زندانیان، اعلام حمایت از زندانی محمدعلی طاهری، صدور بیانیه در خصوص محکومیت اعدام زندانیان اهل سنت و انبوه اتهامات دیگر” علیه پدرم مفتوح شد و به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برده شد.

پدرم را دو بار متوالی طی یک هفته به دادگاه بردند که خانواده نتواند برای گرفتن وکیل اقدام کند، زیرا تنها راه ارتباطی ما ملاقات هفتگی است و دو جلسه دادگاه نیز بین این ملاقات هفتگی بود. پدرم در این جلسات اعلام کرد که اتهامات وارده حتی در زمان بازجویی مطرح نبوده است. وی نهایتا دیروز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه به پنج سال حبس محکوم شد.”
خانم مصوری در پایان گفت: “این اولین بار نیست که پدرم را به دلیل دادن بیانیه و سایر فعالیت‌ها تحت فشار و بازجویی قرار داده و به سلول انفرادی منتقل می‌کنند، اما اولین باری است که پرونده سازی درون زندان به حکم بسیار سنگین پنج ساله ختم می‌شود”.
محمدعلی (پیروز) منصوری در شهریورماه ۱۳۸۶ پس از شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال ۶۷ بازداشت شد. شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی وی را به اتهام “ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق” به ۱۷ سال زندان، تبعید به زندان رجایی شهر کرج و ۱۵۰ هزار تومان جریمه‌ی نقدی محکوم کرد که در دادگاه تجدیدنظر هم تأیید شد.
پیش‌تر در مردادماه سال ۹۴ ایران منصوری، دختر این زندانی سیاسی در گفتگو با هرانا از کاهش دو سال از حکم حبس پدر خود در یکی از اعیاد فطر خبر داده بود.
محمدعلی منصوری که اکنون در یازدهمین سال از حبس خود به سر می‌برد، با احتساب ۵ سال حبس جدید باید ۱۰ سال دیگر را در زندان سپری کند.
لازم به ذکر است که این زندانی دوران حبس خود را در شرایطی طی می‌کند که در مدت این یازده سال از مرخصی محروم بوده است.

همیشه یکى از دغدغه‌هاى بزرگ من، کودکان آسیب دیده در پی انفجار مین در کردستان بوده‌اند

یلدا عباسی: همیشه یکى از دغدغه‌هاى بزرگ من، کودکان آسیب دیده در پی انفجار مین در کردستان بوده‌اند



ژانس کُردپا: سفیر موسسه ماف نگرانی خود را نسبت وضعیت کوکان آسیب دیده در پی انفجار مین در کردستان اعلام کرد.
یلدا عباسی، هنرمند سرشناس کُرد اهل خراسان در دومین دوسالانه جایزه ماف برای جهانی عاری از مین به عنوان سفیر موسسه ماف برگزیده شد که آژانس کُردپا گفت‌وگوی کوتاهی را در این باره با وی انجام داده است.

این هنرمند سرشناس کُرد درباره شرکت در دومین دوسالانه جایزه ماف برای جهانی عاری از مین به خبرنگار کُردپا گفت: "در ایام تعطیلات عید سفر سه هفته‌اى به ایران داشتم و از سمت بانوى عزیز خانم ژینا مدرس گرجى که روزنامه‌نگار و از فعالین حقوق زنان می‌باشند، براى مراسم دومین دوسالانه سازمان ماف کردستان دعوت شدم و از من خواستند تا من را براى اولین بار به عنوان سفیر فرهنگى این سازمان معرفى کنند و من هم با کمال میل پذیرفتم."

یلدا عباسی در رابطه با چگونگی انتخاب وی به عنوان سفیر موسسه ماف اظهار داشت: "من از سمت مدیر عامل و سایر مسئولین این سازمان به عنوان سفیر فرهنگى معرفى شدم و با توجه به فعالیت‌هاى اخیر من در راستاى حمایت از کودکان کار، کودکان بى‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین کودکان ناتوان جسمى و ذهنى و همچنین فعالیت‌هایى در عرصه محیط زیست و حمایت از حیوانات، و در مجموع فعالیت‌هاى اجتماعى و مدنى من مسئولین این سازمان من را انتخاب کردند."

وی افزود: "البته همیشه یکى از دغدغه‌هاى بزرگ من هم کودکان آسیب دیده از خسارت‌هاى انفجار مین‌ها در منطقه کردستان بوده و هست و همیشه این نگرانى را در پست‌هاى اکانت‌هاى شخصى خودم در فضاى مجازى اعلام می‌کردم."

این هنرمند کُرد در پاسخ به این پرسش چرا به عنوان یک هنرمند وارد حیطه کار مین‌زدایی شده، عنوان نمود: "من به تازگى در این سازمان معرفى شدم و فکر می‌کنم فقط از طریق هنر و پیام‌هاى فرهنگى خودم و صداى ساز و آوازم بتوانم در این زمینه مؤثر باشم. در سفرهاى بعدى خودم به ایران حتما به مناطقى از کردستان و روستاهایى که هنوز خطر انفجار مین هست خواهم رفت و در این زمینه هر کمکى از من ساخته باشد دریغ نخواهم کرد."

یلدا عباسی متولد ١٣٦٦ از شهرستان شیروان و بزرگ شده شهرستان قوچان و فارغ التحصیل از رشته فناورى اطلاعات می‌باشد. وی از سن چهار سالگى با آموزش‌هاى مادرش که اولین استاد وی بوده شروع به آواز خواندن کرده است.

یلدا عباسی از سن ١١ سالگى ساز دوتار را نزد اساتید برجسته دوتار در شهر قوچان آموخته است و در این سال‌ها اجراهاى موفقى را با هنرمندان بزرگ ایران از جمله آقاى پرواز هماى و گروه خودش با نام نازار با همخوانى مادرش در ایران و خارج از ایران داشته است و هم‌اکنون در کشور ایتالیا شهر میلان در کنسرواتوار جوزپه وردى در حال تحصیل در رشته آواز کلاسیک می‌باشد.
فوری 
همین الان کازرون: 

حداقل 7 زخمی در تظاهرات کازرون که گویا سه نفر از آنها کشته شده اند.هنوز هم صدای تیر اندازی میاد 
پلیس ضد شورش از شیراز اومده 
تا قبل از اون ماموران نیروی انتظامی واقع در فلکه بنیاد رو تخلیه و پشت یک دیوار سنگر گرفته و اقدام به تیر اندازی مستقیم میکردند
#کازرون_در_خون

میانگین سن ازدواج دختران در “شهرستان زاوه” ۱۱ سال است



خراسان رضوی؛ میانگین سن ازدواج دختران در “شهرستان زاوه” ۱۱ سال است
خبرگزاری هرانا – علی باغدار دلگشا مشاور استاندار خراسان رضوی در امور جوانان گفت که میانگین سن ازدواج دختران در شهرستان زاوه ۱۱ سال است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تابناک، علی باغدار دلگشا در نشست «کودکی فراموش‌شده؛ بررسی پدیده کودک‌ همسری از منظر قانونی و فقهی» که در تالار رجایی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، مطرح کرد: “طبق آماری که در سال ۹۶ اعلام شد، ۶۳ هزار مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ در تهران صورت پذیرفت”.

وی افزود: “میانگین اسف‌بارتر این است که در برخی از شهرستان‌های خراسان رضوی، مانند شهرستان زاوه، میانگین سن ازدواج دختران ۱۱ سال است”.

باغدار دلگشا خاطرنشان کرد: “در شهرستان‌های بسیار کوچک با نمونه‌هایی مواجه هستیم. این تضاد و دوگانگی میان قوانین عرفی واجتماعی و قوانین شرعی و دینی وجود داشته است و حل‌کردن آن بسیار دشوار است”.

مشاور استاندار خراسان رضوی در امور جوانان ادامه داد: “از یک جهت ما طرح‌نامه‌ای را در دستگاه دولتی به نام برنامه ششم توسعه داریم که تعریف می‌کند، ایران تا سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۴ به چه جایگاهی باید برسد و در این برنامه توسعه اشاره می‌کند که غیر از افغانستان و دو کشور آسیایی دیگر، ایران حداقل در یک مساله جنسیتی از تمام کشورهای آسیایی عقب‌تر هست از توسعه جنسیتی، آموزش جنسیتی و بسیاری از این موارد”.

باغدار دلشگا با اشاره به اینکه «حقیقت مطلب این است که باید بپذیریم که در سه خرده سیستم جامعه شناختی تغییر را ایجاد کرده‌ایم و در یکی نه»، افزود: “در حوزه اقتصادی ساختارهای اجتماعی ما تغییر کرده در حوزه آموزشی ساختارهای اجتماعی تغییر کرده در ساختار سیاسی در حال تغییر هستیم هر چند هنوز برخی از اصلاحات مانند رجل سیاسی در حال درگیری است، اما ساختار حقوقی ما تغییر نکرده یا سیستم دیگر مثل حقوق ما به عقب برگرشته و باید ساختار حقوقی ما مثل بقیه به جلو برود”.

وی مطرح کرد: “ارزش و سختی کاری که نمایندگان در فراکسیون زنان در حال انجام آن هستند این است که مراودات و رایزنی‌های مختلفی دارند تا برای این که دو سال سن ازدواج را تغییر دهند والبته این دو سال ارزشمند است”.

مشاور استاندار خراسان رضوی در امور جوانان اظهار کرد: “نکته‌ای که می توانم بگویم این است که خوشبختانه افراد دغدغه‌مندی وجود دارند که اندکی این ساختارها تغییر دهند، مورد اول فرهنگ‌سازی‌ای است که سازمان‌های مردم نهاد انجام می دهند و دو ظرفیت گسترده‌ای است که روحانیت دگراندیش ما باید این را به حوزه ببرند”.

زاوه، روستایی در دهستان زاوه بخش مرکزی شهرستان زاوه استان خراسان رضوی ایران است.

اعتصاب سراسری در بخشهای گسترده بازار تهران


اعتصاب سراسری در بخشهای گسترده بازار تهران 
پس اعتصاب 25 روزه در بازار شهر بانه و شهرهای دیگر کردستان، بازارهای شهرهای دیگر ایران هم به این اعتصاب پیوستند.
اعتصابهای گسترده در بازار تهران از امروز دوشنبه 24 اردیبهشت 1397 آغاز شده است.
این اعتصابهای در اعتراض به وضعیت وخیم اقتصادی، عدم ثبات قیمت دلار و نیز بحران سیاسی داخلی و بین المللی آغاز شده است
#براندازم
#اعتصابات_سراسری

یک فعال کارگری در سنندج بازداشت شد

یک فعال کارگری در سنندج بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – آرمین شریفی، فعال کارگری و عضو سندیکای کارگران فصلی و ساختمانی شهرستان سنندج دیروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ پس از احضار به دفتر اداره اطلاعات سنندج بازداشت شد. از محل نگهداری و وضعیت وی تاکنون خبری در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرمین شریفی، فعال کارگری و عضو سندیکای کارگران فصلی و ساختمانی شهر سنندج، روز گذشته مورخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به دفتر وزارت اطلاعات این شهر احضار شده بود، بازداشت شد.

آرمین شریفی (شریفه)، فعال کارگری و عضو سندیکای کارگران فصلی و ساختمانی شهرستان سنندج است که دیروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ پس از احضار به دفتر اداره اطلاعات سنندج بازداشت شد.

لازم به ذکر است از زمان بازداشت آقای شریفی کماکان از از اتهامات، دلایل بازداشت و محل نگهداری ایشان خبری در دست نیست.

لازم به یادآوری است پیش از این عثمان اسماعیلی، دیگر فعال کارگری که به دلیل حضور در تجمع روز جهانی کارگر در سقز بازداشت شد و پس از بازداشت به بند سلامت زندان سقز منتقل شده بود، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ۳۰ میلیون تومانی از زندان سقز آزاد شد.

بی‌خبری و تداوم بازداشت معلمان معترض در تجمع سراسری روز پنج‌شنبه

بی‌خبری و تداوم بازداشت معلمان معترض در تجمع سراسری روز پنج‌شنبه

خبرگزاری هرانا – در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، روز پنج‌شنبه بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. تجمعات معلمان در مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران با برخورد نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و دستکم ۱۵ نفر از جمله “محمد حبیبی، محمد تقی فلاحی، رسول بداقی، علی زلفی، رحمان عابدینی، اسماعیل گرامی، عالیه اقدام دوست، آقای نورایی، آقای غلامی و محمد حسن پوره” در این تجمعات بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

این تجمعات در بسیاری از شهرها از جمله تهران، کرمانشاه، اراک، زنجان، مریوان، همدان، جلفا، قزوین، قروه کردستان، بوشهر، دیواندره، خرم آباد، شیراز، سقز، ممسنی، تبریز، اصفهان، ملایر، خراسان شمالی، مهاباد، هرمزگان، بهبهان، رشت، شهرضا، سنندج، مشهد، خمینی شهر، کازرون، اصفهان و مازندران شکل گرفت.

معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را به کمبود بودجه‌های آموزشی و دستمزدهای پایین‌تر از خط فقر نشان داده و  خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات خود شدند.

تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران با حمله نیروهای امنیتی به معترضان، به خشونت کشیده شد و بیش از ۱۵ نفر از جمله “محمد حبیبی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، محمد تقی فلاحی دبیر کل کانون صنفی معلمان تهران، رسول بداقی بازرس کانون صنفی معلمان تهران، رحمان عابدینی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان البرز، علی زلفی (زولفی)، محمد حسن پوره، اسماعیل گرامی، عالیه اقدام دوست، آقای نورایی و آقای غلامی” در این تجمع بازداشت شدند.

گزارش شده است تعدادی از بازداشت شدگان به کلانتری ۱۵ خرداد منتقل شده‌اند؛ با این حال تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری محمد حبیبی و رحمان عابدینی اطلاعی در دست نیست.

تعدادی از زنان حاضر در این تجمع هنگامی که قصد دفاع از همکاران خود در برابر ضرب و شتم و دستگیری توسط ماموران امنیتی را داشتند، مورد ضرب و شتم و هتاکی قرار گرفتند. در این بین، چشم یکی از بانوان شرکت کننده در تجمع به شدت آسیب دیده و چند بانوی معلم دیگر نیز مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته‌اند.
کانون صنفی معلمان تهران در پاسخ به بازداشت این معلمان طی بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان شد. در بخشی از این بیانیه آمده است:

“امروز معلمان در حالی مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی و لباس شخصی قرار گرفتند که عملی جز حضور در یک تجمع مسالمت آمیز به سیاق قبل با پلاکاردهایی با مضمون‌های نافی خشونت و بی عدالتی انجام نداده بودند. نیروهای امنیتی و لباس شخصی معلمان را بر سنگفرش خیابان کشیدند و صورت زنان معلم را با خون رنگین کردند تا صدای حق‌خواهیشان را خفه کنند. کانون صنفی معلمان تهران ضمن محکوم کردن این حمله به معلمان، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط این معلمان می‌باشد”.

لازم به ذکر است، محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیشتر در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

هرانا پیش از این گزارشی از بازداشت شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی معلمان در تهران منتشر کرده بود.






آزادى عبدالله چلداوى فعال عرب اهوازى با قرار وثيقه 200 ميليون تومان تا صدور حكم
  
عبدالله چلداوی متولد1980 متاهل دارای چهار فرزند از اهالی
كوى علوى(حى الثوره) از فعالان فرهنگى مستقل اهوازى كه 5شهريور ماه 1396 بعد از احضار ده ها تن از فعالان عرب به اداره اطلاعات واقع در امانيه بازداشت شده بود،امروز 18 ارديبهشت 1397 با توديع وثيقه 200ميليون تومان تا صدور حكم آزاد شد.

عبدالله چلداوى بدليل فعاليتهاى سياسى وفرهنگى براى چندين بار از سال 1383 تا كنون توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و سابقه حبس دارد. در سالهاى اخير فعاليت او بيشتر در زمينه فعاليتهاى فرهنگى و مدنى از جمله كمك به سيل زدگان، شركت در كمپين هاى عيد فطر و عيد قربان در فضاى مجازى و همچنين به راه انداختن جلسه هاى شعر عربى بوده است.

فیلترینگ تلگرام: افشای نامه روحانی پس از ۴ ماه


فیلترینگ تلگرام: افشای نامه روحانی پس از ۴ ماه


به گزارش گویا نیوز از رادیو زمانه ـ حسن روحانی چند روز قبل در واکنش به فیلترینگ تلگرام، توپ را به زمین «عالی‌ترین مقام نظام» انداخت و در ادامه هم چنین نشان داد که مخالف فیلترینگ است. حالا اما نامه‌ای منسوب به او در فضای مجازی دست به دست می‌شود که به وزیر ارتباطات دستور داده: با فیلترشکن‌ها برخورد موثر شود و مردم و دستگاه‌های حکومتی به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی ترغیب و ملزم شوند. تاریخ نامه همزمان است با اعتراضات سراسری در ایران، دی سال گذشته. در همان حال صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه انسداد تلگرام را از وظایف ذاتی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی جلوه داده است...
ادامه گزارش در لینک زیر

افزایش موج اعتراضات مردم در ایران

افزایش موج اعتراضات مردم در ایران
 
اسکای نیوز در گزارشی اعلام کرد: موج خشم و اعتراض ایران را فراگرفته است. به‌ نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، در ماه دسامبر و ژانویه، مردم برای دو هفته دست به تظاهرات زدند. فوران خشم مردم به این دلیل است که فکر می‌کنند سران فاسد که قدرت را در دست دارند در حال تخلیه ثروت ایران هستند. یک فعال کارگری درباره وضعیت وخیم اقتصادی می گوید: اعتراضات کارگری نشانه تعمیق مشکلات اقتصادی است. این بخشی از فضای اعتراضی فزاینده‌ ای است که در ایران وجود دارد. اعتراض انفجاری کارگران شبیه اعتصاب کارگران صنعت نفت در سال ۱۹۷۹ میلادی است که به سقوط رژیم شاه منجر شد.

روزنامه جهان صنعت نیز نوشت: بی ثباتی شرایط داخلی اقتصاد و همچنین فشارهای آمریکا باعث شده که روند جذب سرمایه‌گذاری منفی شود‌. از این رو کارشناسان بر این عقیده هستند که امسال، سال سخت اقتصادی و معیشتی خواهد بود. دوران سخت معیشتی در راه است.


‍ ‍ احضار #سپیده_فرهان فعال مدنی به دادگاه

سپیده فرهان فعال مدنی،که درتاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۶ بازداشت و به مدت ۴۷روز در بند۲۰۹زندان اوین نگهداری شدوباقید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی درتاریخ ۲۸ بهمن ماه از زندان آزاد شده بود،دهم اردیبهشت ماه سال جاری ازسوی شعبه ۲۶دادگاه انقلاب احضار و به اتهام ۱-اجتماع وتبانی علیه امنیت کشور به قصد اقدام علیه امنیت ملی و ۲-اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی مجددا تفهیم اتهام و برای وی کیفرخواست صادر شد.
تاریخ برگزاری دادگاه این فعال مدنی دوم تیرماه سال جاری ساعت ۱۰صبح اعلام شده است
نقض ماده #١٩_حق_آزادى_بيان
#٢٠_حق_آزادى_تجمع_و_تظاهرات
#٢١حق_دمكراسى  از
#اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر
💢مسئولیت جان #یدی_صمدی دبیر سندیکای کارگران #خباز_سنندج بعهده جمهوری اسلامی است

⭕️کارگران ! مردم آزادیخواه !
دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی، روز 11 اردیبهشت، یدی صمدی، دبیر سندیکای کارگران خباز شهر سنندج را دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل کرده است. یدی صمدی بیمار است. بیماری وی طوری است که نباید تحت هیچ گونه فشار جسمی و روحی قرار گیرد. علاوه براین، باید داروهایش را منظم مصرف کند و به مراقبت پزشکی نیاز دارد. برای ایشان قرار بازداشت یکماهه صادر شده، شواهد و قرائن و محرومیت یدی از ملاقات با خانواده و نزدیکانش نشان می دهد که تحت شدیدترین شکنجه ها برای گرفتن اعترافات اجباری قرار دارد.
از کلیه کارگران و تشکلهای کارگری در داخل و خارج از کشور، از کلیه شبکه های اجتماعی فعال در مسائل اجتماعی و از کلیه مردم آزادیخواه درخواست می کنیم که، تا حادثه ناگواری رخ نداده است به صدای اعتراض یدی صمدی و امیر شهابی رئیس سندیکای کارگران خباز سنندج تبدیل شویم. تاخیر در اقدام برای آزادی آنان می تواند نتایج زیانبار انسانی برای یدی صمدی به دنبال داشته باشد.

گزارشی از آخرین وضعیت معترضان عرب در خوزستان

تداوم حضور معترضان در زندان؛ گزارشی از آخرین وضعیت معترضان عرب در خوزستان


خبرگزاری هرانا – از روز ۸ فروردین ماه سال جاری شهروندان عرب در اعتراض به “نادیده گرفته شدن” در رسانه‌های دولتی به عنوان قسمتی از سیاست‌های “تبعیض آمیز و حذفی” حکومت ایران دست به اعتراض زدند که این اعتراضات بیش از یک هفته به طول انجامید. در پی این اعتراضات که در شهرهای مختلف استان خوزستان به خصوص نواحی جنوبی آن صورت گرفت، بسیاری از شهروندان بازداشت شدند. علیرغم پیگیری خانواده‌های این افراد و وعده‌های مسئولان کماکان بسیاری از این بازداشت شدگان که در میان آن‌ها زنان، نوجوانان و افراد مسن هم هستند، در وضعیت نامعلومی در زندان به سر می‌برند و از صدها بازداشت شده تنها تعداد کمی از آنان تاکنون با تودیع وثیقه آزاد شده‌اند. گزارشاتی مبنی بر شکنجه و آزار این افراد در بازداشت دریافت شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تجمعات اعتراضی شهروندان عرب نسبت به یک برنامه تلویزیونی از روز ۸ فروردین به مدت بیش از یک هفته مقابل ساختمان صدا و سیمای استان خوزستان و شهرهای دیگر این استان ادامه یافت.

این اعتراضات در موارد متعددی با دخالت نیروهای انتظامی و امنیتی به خشونت کشیده شد. در خلال این درگیری‌ها صدها تن بازداشت و بعضا زخمی شدند.

در حالی که یکی از نمایندگان مردم اهواز در مجلس تعداد بازداشت شدگان اعتراضات اخیر را بالغ بر ۱۵۰ تن عنوان کرده بود منابع محلی این عدد را حداقل ۶۰۰ تن اعلام کرده و اسامی ۱۶۱ نفر آنان نیز پیش‌تر توسط هرانا منتشر شده بود.

خانواده‌های بازداشت شدگان در تاریخ ۳ اردیبهشت و ۹ اردیبهشت در دو نوبت مقابل دادگاه انقلاب اهواز تجمع کردند. تجمع کنندگان در اعتراض به عملی نشدن وعده‌های مسئولان نسبت به آزادی بازداشت شدگان اعتراض کرده و خواستار روشن شدن وضعیت فرزندان خود شدند. به گفته آنها مبلغ وثیقه‌ها بالاست و خانواده‌ها توان تهیه اسناد ملکی را ندارند.

لازم به ذکر است بنا بر برخی گزارشات در این اعتراضات بیش از ۵۰ دانش آموز دوره دبیرستان و راهنمایی بازداشت شده‌اند؛ هر چند تا زمان تنظیم این گزارش اسامی تنها ۹ تن از آنان که زیر ۱۸ سال هستند مشخص شده است.

از وضعیت قاسم محمدپور (سوارى)، ۲۵ ساله، از اهالى کوى آخر آسفالت شهر اهواز که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت شده بود، على‌رغم پیگیری‌های فراوان خانواده تاکنون هیچ اطلاعی در دست نیست؛

تا لحظه تنظیم این گزارش از میان صدها بازداشت شده تنها آزادی ۲۰ تن از آن‌ها تایید شده است. برای برخی از بازداشت شدگان قرار وثیقه صادر شده اما بسیاری خانواده‌ها توان تهیه وثیقه را ندارند و یا به دلایل دیگری روند آزادی آنان با کارشکنی مسئولان امنیتی یا قضایی مواجه شده است.

نتیجه ۴۰ سال حکومت مذهبی با انواع دزدی و سرکوب، ناهنجاریهای گوناگون اجتماعی است:
.
▪️زن هجده ساله اردبیلی پس از کشتن دختر دو ساله‌اش، خود را از ساختمان هتل پرت کرد.
▪️〰〰〰〰〰〰▪️

✔️خراسان نوشت: عصر روز گذشته کارکنان هتلی در مشهد با شنیدن صدای سقوط یک شیء به حیاط خلوت رفتند و با جسد غرق در خون یک زن جوان روبه رو شدند.  بررسی های اولیه نشان داد که زن جوان از تاریخ چهاردهم اردیبهشت در هتل مذکور اقامت داشت و از اردبیل به مشهد مسافرت کرده بود. اما سقوط مشکوک این زن از طبقه پنجم هتل زمانی وحشتناک تر شد که جسد بی جان دختر ۲ ساله این زن نیز روی تخت اتاق محل اقامت اش پیدا شد.

✔️تحقیقات بیشتر بیانگر آن بود که کودک معصوم توسط مادرش درحالی به قتل رسیده است که بیشتر از 24 ساعت از مرگ وی می گذشت.

✔️کشف مقدار زیادی قرص و مرگ موش و پودر مشکوک در کنار جسد دختربچه مذکور و همچنین دست نوشته باقی مانده از مادر ۱۸ ساله حکایت از آن داشت که زن جوانی ابتدا دخترش را با خوراندن قرص یا پودر سمی به قتل رسانده سپس عصر روز گذشته با پاره کردن توری نصب شده روی پنجره اتاق هتل، دست به خودکشی زده است.

✔️تحقیقات بیشتر در این باره از سوی قاضی  در حالی ادامه یافت که محتویات دست نوشته مذکور حکایت از ماجراهای عاشقانه دارد.

دستنوشته #رامین_حسین_پناهی زندانی سیاسی محکوم به #اعدام از زندان مرکزی سنندج

دستنوشته #رامین_حسین_پناهی زندانی سیاسی محکوم به #اعدام از زندان مرکزی سنندج

نوید خانجانی، فعال حقوق بشر امروز بعد از تحمل حدود 6 سال حبس از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. 💐💐💐💐💐💐💐💐


تقيه (دروغ مصلحتى اسلاميون) جناب روباه بنفش به مردم درباره فيلترينگ و وعده عدم فيلترينگ شبكه هاى اجتماعى و ارتباطات مردم ايران با جهان !

حتماًبازم بريد ر اى بديد
"جايى كه منجلاب ....💩است ، دم زدن از اصلاح خيانت است "
#سرنگونى_جمهورى_اسلامى
#ما_براندازيم

تبعیض جنسیتی در محیط کار

معصومه توکلی

ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر حق امنیت کار
الف) هر کس حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه انتخاب نماید ، شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد و در مقابل بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.
ب) همه حق دارند که بدون هیچ تبعیضی در مقابل کار مساوی ، اجرت مساوی دریافت نمایند .
پ) هر کس که کار میکند به مزد منصفانه و رضایت بخشی ذیحق می شود که زندگی او و خانواده اش را موافق شئون انسانی تامین کند و آن را در صورت لزوم با هر نوع وسایل دیگر حمایت اجتماعی، تکمیل نماید .
ت) هر کس حق دارد که برای دفاع از منافع خود با دیگران اتحادیه تشکیل دهد و در اتحادیه ها نیز شرکت کند.

اعلامیه جهانی حقوق بشر در حقیقت از ابتدایی ترین و بدیهی ترین حقوق انسانی سخن می گوید با مقایسه ماده ۲۳ همین اعلامیه یعنی حق امنیت کار و مقایسه اجمالی وضعیت زنان کارگر در ایران ، بیشتر به عمق فاجعه پی می بریم .

میزان اشتغال زنان

تبعیض جنسیتی که در طی ۳۹ سال حاکمیت جمهوری اسلامی بر جامعه ایران سایه افکنده ، به فجیع ترین شکل در وضعیت زنان از نظر اقتصادی-اجتماعی در بازار کار تاثیر گذاشته است.آنچه امروز قابل مشاهده است تنها درصد بسیار کمی از زنان کارگر ایران به کار اشتغال دارند. در موقع بیکارسازیها زنان اولین قربانیان صف مقدم این بیکارسازیها هستند.
بیکاری یکی از دلائل اصلی افزایش اعتیاد، خودکشی، بیماریهای روحی و تن فروشی در میان زنان است. برای نمونه میزان شیوع بیماری و اختلالات روانی از جمله افسردگی در میان زنان از مردان بیشتر است . فقر و عدم ثبات اقتصادی که به نابرابریهای جنسیتی و طبقاتی در بین زنان منجر شده است علت اصلی افزایش بیماریهای روانی میباشند.
اعتیاد به مواد مخدر در میان زنان، بویژه زنان طبقات فرودست رو به افزایش است. طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۰ درصد زنان در شهرهای مختلف کشور معتاد هستند. افزایش خودکشی در میان زنان نیز یکی دیگر از نتایج اجتماعی تبعیض جنسیتی و طبقاتی و تاثیرات وضعیت اسفبار اقتصادی آنها است.

معضل اجتماعی افزایش تعداد زنان تنفروش و بویژه تنفروشی در سنین پائین بین زنان و دختران جوان نیزریشه در فقر و نیاز مالی دارد که به علت شرایط بد اقتصادی و بیکاری گسترده ایی که در سطح جامعه موجود است، بسیاری از زنان سرپرست خانواده و بدون حمایت مالی را ناگریز به تن فروشی می نماید. مسئله صیغه (فحشاء موقت) که زنان از این طریق مورد تحقیر و بی حرمتی قرار گرفته در ضمن اینکه در این روابط کالایی زنان مورد سوء استفاده های جنسی قرار می گیرند، با مشروعیت دادن شرعی و قانونی به آن به عنوان یک شغل که زنان بتوانند بخشی از درآمد خود را از این راه جبران نمایند رسمیت داده شده است. برخی از زنان هم علیرغم خواست خود ناچاراند به آن تن دهند تا بدین وسیله یک بخش از نیازهای مالی خود را تامین نمایند.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، هم اکنون زنان ، سرپرستی ۱۵ درصد از خانوارها را برعهده دارند. نکته تاسفبار در این است که از مجموع زنان سرپرست خانوار کمتر از ۲۰ درصد شاغل بوده و حدود ۸۰ درصد آنها بیکار میباشند.

دستمزد نابرابر

در حال حاضر زنان به علت عدم حمایتهای اجتماعی و مالی اولین قربانیان و آسیب پذیرترین اقشار جامعه می باشند.
زنان کارگر در ایران در اغلب موارد دستمزدی بهمراتب کمتر از دستمزدهای قانونی دریافت میکنند و در ضمن از ایجاد تشکلهای مستقل خود محروم هستند. در ایران تنها تشکلهای ارتجاعی و ضد کارگری از جمله: شورای اسلامی کار، انجمنهای صنفی و ..که با دخالت دولت بوجود آمدهاند، امکان فعالیت قانونی دارند و هرگونه تلاش زنان برای ایجاد تشکلهای مستقل در طول این سالها با سرکوب، زندان و شکنجه رژیم همراه بوده است، این در حالیست که ایجاد تشکلهای مستقل از اولیه ترین حقوق انسانی بشمار می آید.
دستمزد نابرابر در ازای کار برابر در مورد زنان و مردان شاغل تنها مختص به زنان شاغل ایران بویژه زنان کارگر نیست. بلکه این مشکلی و اجحافی است که در سراسر دنیا و همه کشورها موجود است اما در ایران فاصله فاحشی بین دستمزدهای کارگران زن با کارگران مرد وجود دارد. طبق تحقیقات بعمل آمده: » نسبت دستمزد زنان کارگر نسبت به مردان یک سوم و در بهترین حالت دو سوم است «. مزایای کاری، بیمه درمانی و حق بیمه بیکاری و بازنشستگی از دیگر حقوق نادیده گرفته شدهی بخش بزرگی از زنان کارگر در ایران است که وضعیت بمراتب بدتر آنان را نسبت به مردان کارگر نشان میدهد.

موانع ورود زنان به بازار کار

در این رابطه میتوان از موانع متعددی نام برد:
-۱ ساختار اقتصاد سرمایهداری ایران که متکی بر درآمد حاصل از صادرات نفت اقتصاد تک محصولی میباشد، یکی از عواملی است که مانع از گسترش دیگر صنایع تولیدی شده و از این جهت در کل بر میزان تقاضا در بازار کار تاثیر گذاشته است. لذا محدودیت بیشتری برای تقاضا برای کار زنان ایجاد نموده که از علتهای آن هم نابرابری جنسیتی ات است که بر بازار کار حاکم است.
۲- تبعیض جنسیتی در بازار کار نیز باید به عنوان یکی دیگر از موانع مهم ورود زنان به عرصه های کاری نام برد. برای نمونه پایین بودن دستمزد زنان نسبت به مردان، برای مادرانی که با این دستمزدها قادر به پرداخت هزینههای مهد کودک نیستند، در عمل معنای دیگری جز فراموش کردن کار ندارد و اتفاقا همین گروه از مادران هستند که حاضرند در برابر پایینترین دستمزدها به کار در خانه بپردازند.
-۳ عدم وجود قوانین و یا تشکلهایی که از آنها حمایت کنند. در شرایط فعلی و بویژه در شهرستانهای کوچک دختران جوانی که بسیاری از آنها تحصیل کرده هستند و مجبورند بامبالغی ناچیز۶ روز در هفته کار کنند.
-۴ نادیده گرفتن حقوق ویژه زنان یکی دیگر از اشکال تبعیض جنسیتی در محیط کار است. در همین رابطه میتوان به مشکل مادران کارگر در رابطه با مهدکودک و مرخصی زایمان اشاره نمود. برای نمونه و براساس تحقیقی که صورت گرفته و معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی بر آن صحه گذاشته است، در طی مدت ۱۸ ماه و از میان ۱۴۵ هزار زنی که از مرخصی زایمان استفاده کردهاند، ۴۷ هزار نفر از کار اخراج شدهاند. همچنین برخی از زنان شاغل از ترس اخراج و نیاز به کار، از ازدواج خودداری میکنند.
-۵ یکی دیگر از موانع مهم زنان برای ورود به بازار کار، گذاشتن وظایف کار خانگی برعهدهی زنان است. فرهنگ مردسالار حاکم بر جامعه که به شدت از سوی حکومت تقویت میشود، باعث شده که حتا زنان تحصیلکردهای که از موقعیت شغلی و درآمد خوبی نیز برخوردار هستند، با تحمیل کار خانگی از سوی مردان روبرو شوند. براساس تحقیقی که دربارهی اشتغال زنان صورت گرفته است، ۹۸ درصد زنان، از کار خانگی بهعنوان مهمترین مانع اشتغال خود نام بردهاند.
-۶ تفکرات و قوانین ارتجاعی اسلامی، که در قوانین جاری کشور نهادینه شده به مانعی برای ورود زنان به بازار کار تبدیل شده است. برای مثال، شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه خود در رابطه با «سیاستهای اشتغال زنان در جمهوری اسلامی» از نقش زنان در خانواده به عنوان شغل اصلی آنها نام برده است. یا در مادهی ۱۱۱۷ قانون مدنی آمده است: » شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که با مصالح خانوادگی یا حیثیت مرد منافات داشته باشد زن را از انجام آن کار منع کند.» همچنین باید از حجاب اجباری و قوانین مربوط به آن، بهعنوان یک مانع جدی دیگر برای ورود زنان به بازار کار نام برد.








محكوميت رحيم غلامى به يك سال زندان

محکومیت رحیم غلامی به یک سال زندان رحیم غلامی فعال مدنی، محقق، شاعر و نویسنده آذربایجانی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این زندانی آذر...