از آتنا دائمی برای کاک شریف باجور

از آتنا دائمی برای کاک شریف باجور
روز شنبه ۳ شهریور ماه؛ آتش سوزی به علت توپباران سپاە پاسداران در مریوان رخ داد که بر اثر آن شریف باجور از فعالان شناخته شده محیط زیست به همراه ۵ نفر دیگر سوختند و کشته شدند. شریف باجور در سال ۹۶در حمایت از کولبران از مریوان تا تهران با دوچرخه‌اش رکاب زد. او لوح تقدیر و تندیسی را که شماری از نهادهای حقوقی به او اهدا کرده بود، در دیدار با خانواده دائمی، به پدر زندانی سیاسی آتنا دائمی اهدا کرد. آتنا دائمی از زندان اوین نامه ای برای شریف باجور نوشت، متن نامه آتنا دائمی که نسخه ای از آن به دست کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام رسیده به شرح زیر است:
برای کاک شریف باجور!
سال پیش بود که شنیدم شریف باجور، مردی از جنس شرافت، از مریوان تا تهران سوار بر دوچرخه رکاب زد و بعد به منزل ما و به دیدن پدر و مادرم رفت و تندیسی را که خود به خاطر فعالیت‌هایش در راستای حفاظت از محیط زیست دریافت کرده بود با نهایت مهر و محبت کم نظیرش، تقدیم به من حقیر کرد، تندیسی که جز او کسی لایق آن نبود.
.
افسوس که حتی فرصت نیافتم او را ببینم تا قدردان محبت و از خودگذشتگی‌اش باشم، با نهایت تاسف متوجه شدم، این مرد شریف، شریف باجور در آتش سوخت، با تمام وجود غمگینم اما خوشا ایستاده مردن!
.
او در جایی و در حین کاری درگذشت که تمام زندگیش را صرف آن کرد، با آتشی در افتاد که به جان زندگی‌اش افتاده بود و در این نبرد نابرابر او و دوستانش سوختند و سوختند و سوختند و ما را نیز سوزاندند...
.
کاک شریف، متاسفم که حتی نمیتوانم چون تو ،قطره آبی بر وجود داغدار پدر و مادر و عزیزانت باشم، من نیز چون تو گرفتار نبردی نابرابرم اما چنان نماند و چنین نیز نخواهد ماند...
.
در زندان چیزی تلخ‌تر و غمین‌تر از این نیست که نظاره‌گر از دست رفتن دوستان و عزیزانت باشی و هیچ از دستت بر نیاید جز تسلیت!،تسلیت،تسلیت،تسلیت
آتنا دائمی
زندان اوین ۹۷/۶/۴
Journalist Recounts “Inhumane” Living Conditions at Iran’s Great Tehran Penitentiary
مشاهده عینی نادر فتوره‌چی روزنامه‌نگار از حضور یک روزه در زندان فشافویه: زندانی ضد انسانی و ضد بشری، در ردیف جهنم



AUGUST 25, 2018

An Iranian journalist who was detained at Iran’s Great Tehran Penitentiary (GTP) has written about the jail’s “inhumane” conditions, stating in a Facebook post that day to day life there is “beyond the limits of human tolerance.”

“The sign above the entrance to the prison in Fashafouyeh says, ‘Great Tehran Penitentiary,’ but the fact is that psychological and physical pressures on the prisoners are so intense that you essentially don’t have the opportunity to ‘contemplate and repent,’” wrote Nader Fatourehchi on August 21, 2018.

With an official capacity of 15,000 inmates, the GTP, located in Tehran Province’s Fashafouyeh district, 20 miles southeast of Tehran, is the largest detention facility in the country. It was built in 2015 primarily for holding suspects and inmates convicted of drug-related offenses, but the judiciary has also used it to incarcerate dissidents and anti-state protesters.

Since February 2018, more than 200 Sufi Muslims belonging to the Gonabadi Order have been transported to the penitentiary after being arrested at a street protest in Tehran that month. In late August, human rights lawyer Arash Keykhosravi and former MP Ghasem Sholeh Sa’di were also taken there in handcuffs and prisoners’ uniforms that are only used for inmates convicted of violent crimes.

پیام زندانی سیاسی سهیل عربی از زندان تهران بزرگ

پیام زندانی سیاسی سهیل عربی از زندان تهران بزرگ
زندانی سیاسی سهیل عربی از زندان تهران بزرگ؛ طی پیامی به تاریخ پنجم شهریور ماه با صدای خودش خطاب به مردم؛ از عموم جوانان و مردم ایران خواست که علیه دیکتاتوری برخیزند. متن پیام از این قرار است:
برزم
گاه انقلاب است
برخیر
وقت انتقام است
منتظر فرج ؛ حمایت و حمله هیچ غریبه ای نمی مانیم که سرزمینی آباد و آزاد نشد؛ مگر به وسیله مردمش؛ حقمان را گدایی نمی کنیم؛ می جنگیم و زادگاهمان را پس می گیریم.
این یک بزنگاه تاریخی ست از گذشته از خیزش های پیش؛ درس های بسیاری آموخته ایم و امروز تجربه می گوید با دست خالی و راهپیمایی سکوت به جنگ با فاشیست ها رفتن یعنی خیانت به زادگاه و جوانه هایی که در سخت ترین شرایط بودند. قربانی و گروگان به آنها ندهید و نابودشان کنید.
اگر از فرصتی که امروز داریم به درستی استفاده نکنیم یعنی به آنها چهل سال دیگر فرصت داده ایم تا هر بلایی می خواهند برسرمان بیاورند.
پس
نه به سکوت
نه به فراموشی
یا مرگ یا رهایی
دادگاههای انقلاب ؛پایگاههای بسیج ؛ بیت رهبر و تمام لانه های فسادشان را به آتش می کشیم. صدا و سیمای میلی شان را ملی می کنیم .دربهای زندانها را بگشایید که مجرمین و جنایتکاران اصلی در بیت رهبری؛ قرارگاه ثارالله و دولتشان هستند. بین ما و آنها دریایی از خون است. برخیز وقت انتقام است
نتیجه راهپیمایی سکوت مسالمت آمیز؛ پرواز مصطفی؛ ندا؛ ترانه و سهراب ها بود.
سکوت یعنی شریک جرم جلاد شهرام و ستارها شدن
سکوت یعنی همدستی با ضحاک زمان
برزم ؛ گاه انقلاب است
برخیز؛ برخیز
سهیل عربی

5 زندانی" در زندان مرکزی سنندج به شیوه خوردن قرص و دار زدن خود اقدام به خودکشی کردند

 بنا به خبرهای منتشره، روز ۲۷ مرداد ماه سال جاری، در یک اقداماتی جداگانه جمعی از رندانیان ۵" زندانی"  در زندان مرکزی سنندج به شیوه خوردن قرص و دار زدن خود اقدام به خودکشی کردند.

این ۵ زندانی در بندهای ۳ و ۶ این زندان، از طریق دار زدن و خوردن قرص اقدام به خودکشی کردند. یکی از زندانیان به نام "اقبال خسروی" ۳۶ ساله از بند ۶ پس از اقدام به خودکشی با قرص؛ دچار ایست قلبی شد و جان سپرد.

وی به اتهام مواد مخدر به ۸ سال زندان محکوم شده بود. از دلایل دقیق خودکشی وی اطلاعی در دست نیست.

اقدام به خودکشی ۴ زندانی دیگر ناموفق بود. ۳ تن از آنها به بهداری زندان و یک نفر دیگر نیز به بیمارستان خارج زندان منتقل شد. تا کنون از هویت این زندانیان گزارشی منتشر نشده است.

یک منبع مطلع میگوید "قاضی و زندانبانان با خانواده های این زندانیان و خود زندانیان برخوردهای تحقیرآمیز و غیرانسانی میکردند و آنان در یک اقدام اعتراضی دست به خودکشی دسته جمعی زده اند.”

این منبع مطلع افزود: اقبال خسروی حدود ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه ظهر از طریق خوردن قرص اقدام به خودکشی کرده که منجر به ایست قلبی این زندانی شد و جان باخت

زندان سنندج یکی از مخوف‌ترین زندانهای ایران است که با کوچکترین بهانه، زندانیان را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.

امیرحسین میراسماعیلی، روزنامه‌نگار به 10سال حبس محکوم شد




امیرحسین میراسماعیلی، روزنامه‌نگار به ۱۰ سال حبس محکوم شد

حسین احمدی نیاز وکیل مدافع امیرحسین (میرمحمدحسین) میراسماعیلی روزنامه‌نگار، از محکومیت موکلش به ۱۰ حبس، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، حسین احمدی نیاز در این باره اظهار کرد: “موکلم طنزپردازی است که بابت مطالب طنز و نقادانه‌ای که دارد، به ۱۰ سال حبس تعزیری، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی محکوم شده است”.

وی افزود: “به پرونده موکلم در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران رسیدگی شده و ۴ اتهام اعم از “توهین به مقامات و مامورین و مسئولین دولتی و قضایی حسب انجام وظیفه، توهین به مقدسات و ائمه طاهرین، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی” به موکلم نسبت داده شده است”.

این وکیل دادگستری گفت: “ایرادات عدیده‌ای به این رای وارد است زیرا موکلم انتقاد از مسئولین را در قالب طنز بیان کرده اما متاسفانه آن را توهین تلقی کرده‌اند و در توییتش قصد توهین به امام رضا را نداشته و مضمون توییت توهین آمیز تلقی نمی‌شود”.
احمدی نیاز یادآور شد: “رای پرونده دیشب به من ابلاغ شده و بنده در مهلت قانونی ۲۰ روزه به رای اعتراض خواهم کرد. به نظرم دو سال ممنوعیت یا محرومیت از فعالیت در فضای مجازی بیشتر سلب آزادی یک فرد و نقض حقوق وی محسوب می شود که خلاف اصول متعدد قانون اساسی است. به گمانم دولت باید از سعه صدر و بردباری برخوردار باشد و ما باید شناخت از طنز داشته باشیم و واقعیت طنز را در نظر بگیریم و من فکر می کنم این رای خلاف اصل بردباری است و نشان از عدم شناخت ماهیت طنز است”.
در رای صادره برای میراسماعیلی آمده است که او «به تحمل ۶ سال حبس تعزیری بابت توهین به مقدسات اسلام و ائمه و به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری بابت توهین به مقامات و مامورین و مسئولین دولتی به سبب انجام وظیفه و به تحمل ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۶ میلیون ریال جزای نقدی بابت انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی و به تحمل سه سال حبس تعزیری بابت بزه نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی صادر و اعلام می‌شود که مجازات اشد در مورد متهم به اجرا گذاشته می‌شود و مدت حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی است. ضمنا در راستای اعمال مجازات تکمیلی و با استناد به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی متهم از هرگونه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی از قبیل تلگرام، اینستاگرام و موارد مشابه و انتشار مطالب مورد حکم که تماما جرم بوده به مدت دو سال ممنوع است و نیز به مدت دو سال ممنوع‌الخروج از کشور جمهوری اسلامی است.»
لازم به یادآوری است که میراسماعیلی، خبرنگار روزنامه جهان صنعت پیش‌تر نیز در تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در پی انتشار توییتی که برخی آن را “توهین به مقدسات” دانسته بودند، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود.
میراسماعیلی که به اتهام توییتی درباره کمیته امداد بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود صبح روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷ با تودیع قرار وثیقه تا زمان پایان دادرسی آزاد شد.
ماه گذشته سازمان گزارش‌گران بدون مرز طی بیانه‌ای بازداشت “امیرحسین میراسماعیلی” روزنامه‌نگار روزنامه جهان صنعت را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری این روزنامه‌نگار شده بود.

فقر جان يك كودك 6 ساله را گرفت

فقر جان يك كودك 6 ساله عرب اهل كوره (شهرك طالقاني) بندر ماهشر را گرفت

عکسی که می بینید کودک خردسالی است که کودکی نکرد. در زباله ها دنبال نان روزش می گشت و سرانجام در خیابان کشته شد.
21 مردادماه 1397؛ دو برادر خردسال در سنین 6 ساله  12 ساله از اهالی كوره (شهرك طالقانی) بدليل فقر و تنگدستی؛ هر روز در جاده بين شهرك طالقانی و بندر ماهشهر ضایعات و پلاستیک جمع می كردند كه روز گذشته ۲۲ مرداد ماه در هنگام برگشت به منزلشان در شهرك طالقانی؛ كودك 6 ساله در تصادف با اتوبوس کشته شد.
این صحنه فقر مردمی است که در روی دریای نفت زندگی می کنند. در مملکتی که ۹میلیارد دلار در چپاول دزدان حاکم بر کشور ناپدید می شود؛ جوانان ما در فقر و بیکاری عذاب می کشند و کودکان خردسال ما به جای بازی و تحصیل در میان زباله ها به دنبال معاش روزانه می گردند

روح الله مردانی دانشجوی زندانی و درحال اعتصاب غذا لبهایش را دوخت



روح الله مردانی دانشجوی زندانی و درحال اعتصاب غذا لبهایش را دوخت
آقای مردانی دانشجوی رشته دانشجوی ادبیات دانشگاه تهران است.
این دانشجو که معلم نیز می باشد از۴ اردیبهشت سال جاری دراعتراض به بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است و اکنون در ادامه این اعتراضات لبان خود را دوخته است.
آقای مردانی معلم مشاور در ناحیه چهارم کرج می باشد .
او در تاریخ ۲۸ بهمن سال ۹۶ به دست نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت شده است.
روح الله مردانی در بند ۴ زندان اوین می باشد ؛‌اتهامی که به وی نسبت داده شده «اقدام علیه امنیت ملی و تبانی علیه نظام» است .
این دانشجو در اعتراضات قیام دیماه که ماموران امنیتی وسرکوبگر که قصد ورود به دانشگاه را داشتند همراه بادیگر دانشجویان در برابر این هجوم مقاومت می کردند.
شایان ذکر است:
روح‌الله مردانی، معلم زندانی در اوین، در پی اعتصاب غذای طولانی به مشکلات جسمی چون سرگیجه، ضعف عمومی و درد کلیه مبتلا شده اما مقامات امنیتی-قضایی از رسیدگی به اعتراض و فراهم کردن امکانات درمانی مناسب امتناع می‌‌کنند
روح‌الله مردانی، معلم ۳۵ ساله، در ۲۸ دی ماه ۱۳۹۶ به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری بازداشت شد و از آن زمان در زندان اوین به سر می‌برد. آقای مردانی که از سوی قاضی صلواتی به شش سال زندان و دو سال محرومیت اجتماعی محکوم شده، از نوزدهم خرداد در اعتراض به دادرسی و حکم ناعادلانه و قطع حقوق، از خوردن غذا خودداری کرده است.
صدوراحکام سنگین ظالمانه برای دانشجویان از مهمترین و جدی ترین رویایی دانشجویان با هیئت حاکمه می باشد.
این احکام سنگین درپی اعتراضات دانشجویان درقیام سراسری دیماه ۹۶ است که تعداد زیادی از دانشجویان بازداشت شدند.
و هم اکنون نیز صدور این احکام ادامه دارد اما دانشجویان اعلام کرده اند که ازمواضع برحق خودشان هرگز کوتاه نمی آیند.

جلسه دادگاه حمیدرضا امینی برگزار شد



جلسه دادگاه حمیدرضا امینی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – صبح امروز جلسه دادرسی حمیدرضا امینی مدیر یک کانال‌ تلگرامی با حضور محمدحسین آقاسی وکیل وی در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ استان تهران به ریاست قاضی کشکولی برای رسیدگی به اتهامات سب‌النبی و توهین به مقدسات برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه حمیدرضا امینی مدیر یک کانال تلگرامی که پیشتر از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد صبح امروز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه ۹۷ در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ به ریاست قاضی کشکولی در حضور محمدحسین آقاسی وکیل ایشان برگزار شد و در این دادگاه حمیدرضا امینی به اتهام “سب النبی” و “توهین به مقدسات” محاکمه شد.

محمدحسین آقاسی وکیل آقای امینی ضمن تائید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “صبح امروز مورخ ۲۱ مردادماه جلسه دادگاه حمیدرضا امینی در شعبه ۹ دادگاه کیفری شماره ۱ برگزار شد و با توجه به روند دادگاه انتظار می‌رود توانسته باشیم اتهام «سب النبی» را از اتهامات ایشان برداریم و منتظر اعلام نتیجه دادگاه طی چند روز آینده هستیم.”

هرانا پیشتر در گزارش ۲۱ خردادماه از به تعویق افتادن جلسه دادرسی حمیدرضا امینی برای رسیدگی به اتهام “توهین به رهبری و مسئولان نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به دلیل اعمال “تبصره ماده ۴۸” و گزینشی کردن حضور وکیل این متهم سیاسی خبر داده بود.

برگزاری این جلسه اساسا بدون هماهنگی و اطلاع رسانی قبلی به محمد حسین آقاسی وکیل این زندانی، صورت گرفته بود.

یک منبع مطلع در این خصوص پیش‌تر به گزارشگر هرانا گفت: “حمیدرضا امینی در این جلسه اظهار داشت که بدون حضور وکیلش (محمد حسین آقاسی) پاسخگو نخواهد بود و قاضی صلواتی در جواب به او گفت که نام وکیل شما جزو ۲۰ وکیل مورد تائید قوه قضاییه نیست به همین علت آقای آقاسی نمی‌تواند در این جلسه حضور داشته باشد؛ بنابراین حمیدرضا امینی به دلیل عدم بضاعت مالی باید درخواست استخدام وکیل تسخیری که نهایتا از میان لیست وکلای مورد اعتماد رئیس قوه قضاییه انتخاب خواهد شد به دادگاه ارائه بدهد. با این صحبت جلسه دادگاه تا مشخص شدن وکیل به تعویق افتاد”.

قابل ذکر است که این مدیر تلگرامی روز چهارشنبه ۹ خردادماه،  توسط شعبه ۵۷ دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. محمدحسین آقاسی وکیل حمیدرضا امینی ضمن تائید این خبر به هرانا گفت “ماده ١٨ قانون جرائم رایانه‌ای مستند دادگاه است و دادگاه وی را به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب علیه مقامات، نهادها و سازمان‌های حکومتی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرده است”.

دادگاه انقلاب تنکابن حکم ۸ تن از بازداشت شدگان اعتراضات دیماه را صادر کرد

دادگاه انقلاب تنکابن حکم ۸ تن از بازداشت شدگان اعتراضات دیماه را صادر کرد

 دادگاه انقلاب تنکابن حکم هشت تن از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سراسری دی ماه سال گذشته در این شهر را به صورت گروهی صادر کرد. بر اساس احکام صادر شده، ۴ تن از این افراد هر یک به ۵ ماه حبس تعزیری و ۲ تن نیز هر یک به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. ۲ تن دیگر نیز به ۱۲ روز حبس تعزیری محکوم شدند.

حکم ۸ تن از معترضان بازداشت شده در اعتراضات سراسری دیماه در شهرستان تنکابن توسط دادگاه انقلاب تنکابن به ریاست قاضی کاویان‌پور و به صورت گروهی صادر شد.

اتهام ۶ تن از این افراد “توهین به رهبری” و ۲ تن دیگر نیز “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است.

دادگاه درباره اتهام تمامی افراد به گزارش مراجع انتظامی، تصاویر و بازبینی فیلم تجمعات اعتراضی در شهر تنکابن استناد کرده است.
اسامی این افراد “سلیم صادقی، صادق مهدی رودی، فاطمه دینار سرایی، مهین تاج احمدپور، کمال داوودی، مصطفی جانی پور، امیرحسین سهامی” و رحیم علی محمود سلطانی”  میباشد

پیش‌تر ۵ تن از بازداشت شدگان با تودیع وثیقه و یک تن نیز با قرار کفالت تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شده‌اند. ۲ تن دیگر از این شهروندان به دلیل عجز از تودیع وثیقه همچنان در بازداشت به سر می‌بردند.
رونوشت احکام صادر شده برای این افراد در ادامه می‌آید:

۱- فاطمه دینار سرایی، فرزند یحیی، متولد ۱۳۷۱، اهل و ساکن تنکابن، شغل: بیکار، به اتهام توهین به رهبری به ۱۲ روز حبس محکوم شده است.

۲- مهین تاج احمدپور، فرزند مراد، متولد ۱۳۵۱، ساکن تنکابن، شغل: دستفروش، به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

۳- رحیم علی محمود سلطانی، فرزند هوشنگ، متولد ۱۳۴۰، متاهل، شغل: دستفروش، آزاد با قرار وجه التزام، به اتهام توهین به رهبری به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

۴- صادق مهدی رودی، فرزند سلیمان، متولد ۱۳۶۷، اهل و ساکن تنکابن، شغل: فعال در بخش تاسیسات ساختمان، به اتهام توهین به رهبری به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

۵- کمال داوودی، فرزند علی، مشهور به سینا، متولد ۱۳۶۴، اهل و ساکن تنکابن، شغل: نقاش، به اتهام توهین به رهبری به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

۶- سلیم صادقی، فرزند غلام‌عباس، متولد ۱۳۶۴، شغل: دستفروش، متاهل، به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

۷- مصطفی جانی‌پور، فرزند یعقوب، متولد ۱۳۷۰، متاهل، اهل و ساکن رودسر، شغل: سنگ‌کار، به اتهام توهین به رهبری به ۱۲ روز حبس محکوم شده است.

۸- امیرحسین سهامی، فرزند محمدجواد، متولد ۱۳۶۷، اهل شیراز، ساکن تنکابن، شغل: آرایشگر، به اتهام توهین به رهبری به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است

نقض ماده #۲۰: حق آزادی تجمع و تظاهرات از #اعلامیه جهانی حقوق بشر

اعتصاب غذای علی بدرخانی، زندانی سیاسی در ارومیه

اعتصاب غذای علی بدرخانی، زندانی سیاسی در ارومیه

خبرگزاری هرانا -علی بدرخانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه از روز سه‌شنبه ۱۶ مردادماه در اعتراض به انتقال اجباری به بند کارگران بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرایم و  آزار و اذیت شدن توسط مسئولین، دست به اعتصاب زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی بدرخانی زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه چندی پیش بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرایم از بند ۳-۴ به بند کارگران منتقل شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “این زندانی که پس از بازداشت به بند ۳-۴ منتقل شده بود، در اعتراض به عدم انتقال به بند سیاسی مدتی را دست به اعتصاب غذا زد. پس از آن ماموران به منظور گفتگو با رییس زندان، آقای بدرخانی را به دفتر رییس زندان برده اما هنگام مراجعه، به این زندانی دستبند زده و با اعمال زور وی را به بند کارگران منتقل کردند و ایشان کماکان در این بند نگهداری می‌شود. در بند کارگران ۴۰۰ زندانی نگهداری می‌شوند که اتهامات اکثر آن‌ها مرتبط با جرایم مواد مخدر است”.

علی بدرخانی از روز سه‌شنبه ۱۶ مردادماه در اعتراض به عدم انتقال به بند سیاسی مجددا دست به اعتصاب زده است.

همچنین به گفته این منبع مطلع آقای بدرخانی از سوی یکی از مسئولین بند به نام امیر قره باغی به دلیل اتهام سیاسی‌اش مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد که این مشکل نیز دلیل دیگری برای اعتصاب وی شده است.

علی بدرخانی پیش از این در زمستان سال ۹۳ بازداشت و پس از چند ماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شد، آقای بدرخانی پس از آزادی در ترم آخر دوره فوق لیسانس دانشگاه تهران از ادامه تحصیل محروم شد.

وی تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب در شهر ارومیە به تحمل ۳ سال حبس محکوم شد. حکم صادره در روز ۲۶ اسفندماه سال ۹۵ به او ابلاغ و در بهار سال ۹۶ بازداشت شده و جهت اجرای حکم سه سال حبس به بند ۳-۴ زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

علی بدرخانی معروف به شوان، نویسنده کُرد تابعیت عراقی-ایرانی دارد. از جمله تألیفات و آثار این نویسند می‌توان به «ترکیه, دموکراسی و کًردها، گفتگوی اندیشه، پناهنده عشق، حکایت و افسانه‌های کُردی » اشاره کرد.

اعدام ۶ زندانی در زندانهای بندرعباس؛ رجایی شهر و میناب




در روزهای سه شنبه ۱۶ و چهارشنبه ۱۷ مرداد ماه؛ حداقل ۶ زندانی در زندانهای ایران اعدام شدند.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام؛ روز سه شنبه ۱۶ مرداد ماه؛ حکم اعدام یک زندانی متهم به قتل به نام امیرعلی کلیوند ۴۶ ساله؛ اهل لرستان که از سال ۱۳۹۳ در انتظار اعدام بود؛ در زندان بندرعباس اجرا شد. وی روز دوشنبه ۱۵ مرداد ماه از زندان حاجی آباد جهت اعدام به زندان بندرعباس منتقل شده بود.
روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ماه؛ ۲زندانی از ۴زندانی محکوم به اعدام منتقل شده به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر اعدام شدند. یکی از زندانیان محمد عبدی پس از ۱۲ سال حبس و دیگری یک زندانی تبعه کشور افغانستان هر دو به اتهام قتل اعدام شدند. محمد عبدی از بند ۱۰ زندان رجایی شهر و زندانی تبعه افغانستان از زندان قزلحصار جهت اعدام به سلولهای انفرادی رجایی شهر منتقل شده بودند.
همچنین روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ماه؛ حکم اعدام سه زندانی در زندان شهرستان میناب اجرا شد. این سه زندانی که هویت ایشان مشخص نیست؛ به اتهام تجاوز به عنف اعدام شدند. شهرستان میناب در استان هرمزگان قرار دارد.
این اعدامها از رسانه های حکومتی اعلام نشده است

به دنبال بی خبری از نادر افشاری؛ اخبار حاکی از بازداشت و بازجویی از وی در خانه امن وزارت اطلاعات است. نقض ماده
#٢٠_حق_آزادى_تجمع_و_تظاهرات  #١٠_حق_محاكمه_قانونى_براى_همه  از #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر
آرمان غفوری دانشجوی پیام نور مریوان ،عضوانجمن سبز چیا ، فعال زیست محیطی و اجتماعی مریوان توسط نیروهای امنیتی  بازداشت شد. نقض ماده
 #٩_عدم_توقيف_حبس_يا_تبعيد_غير_قانونى  از #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر
صدور حکم زندان برای یک زوج نوکیش مسیحی " شاپور جوزی به همراه همسرش پرستو ظریف طاش "در بوشهر
نقض ماده
 #١٨_حق_آزادى_عقيده  از #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر
🔴 تداوم بیخبری از وضعیت مولوی ناصر ریگی، فعال مدنی پس از سه هفته بازداشت

❇️ از وضعیت مولوی ناصر ریگی، فعال مدنی که در اواخر تیرماه سال جاری بازداشت شده بود، کماکان هیچ اطلاعی در دست نیست.

🔆 به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کمپین فعالین بلوچ، از وضعیت مولوی ناصر ریگی که در تاریخ ۲۴ تیرماه سال جاری از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شده بود، هیچ اطلاعی در دست نیست.

💠 تداوم بی‌خبری از وضعیت این روحانی اهل سنت، موجب نگرانی روزافزون خانواده و نزدیکان وی شده است. مولوی ناصر ریگی، فعال مدنی و عضو سفیران مدرسه ساز است. از جمله فعالیت های وی را می‌توان به جمع کردن امضا در فضای مجازی در حمایت از دختران ایرانشهر و مولوی طیب اشاره کرد.

🔆 مولوی ناصر ریگی یک هفته پس از آتش سوزی داروخانه پاستور و با منتشر شدن متون جعلی به نام وی در شبکه های اجتماعی که در آن مولوی را عضوی از سهاب معرفی کرده و آتش سوزی را بعهده گرفته بود، بازداشت و به زاهدان منتقل شد.

💠 این بازداشت در حالی صورت گرفت که مولوی ناصر ریگی متون منتشر شده در شبکه های اجتماعی را تکذیب کرده و خواستار بازداشت افرادی شده بود که به نام او در فضای مجازی مطالبی را منتشر می‌کنند.

🔆 لازم به یادآوری است، پس از علنی شدن اخبار تجاوز به ۴۱ دختر در شهرستان ایرانشهر توسط مولوی طیب، امام جمعه اهل سنت این شهر تجمعاتی در سطح شهر برگزار شد.

💠 پس از آن نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت تعدادی از معترضان از جمله عبدالله بزرگزاده سربازی کردند.
شهرستان ایرانشهر یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان است که جمعیت این شهر در سال ۹۵ برابر با ۲۵۴۳۱۴ نفر بوده است.

✳️ حقوق بشر در ایران در گزارشی بازداشت این فعال مدنی را اطلاع رسانی کرده بود .

🔴 عفو بین‌الملل: بازداشت شدگان تظاهرات اخیر را آزاد کنید


❇️ سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای اعلام کرد , کلیه کسانی که به خاطر شرکت مسالمت‌آمیز در تظاهرات بازداشت‌ شده‌اند را آزاد و در مورد کشته شدن یک تظاهرکننده تحقیق کنید.


💠 به گزارش حقوق بشر در ایران ,  سازمان عفو بین‌الملل، در واکنش به موج بازداشت‌های گسترده اخیر در طی تظاهرات هفته گذشته در نقاط مختلف ایران، با انتشار بیانیه ای از مقامات ایرانی خواست که تمام کسانی را که تنها به خاطر شرکت مسالمت‌آمیز در تظاهرات بازداشت شده‌اند، آزاد کرده و در خصوص کشته شدن یک تظاهرکننده در کرج در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۹۷، فورا تحقیقات مستقل و غیرجانبدارانه انجام دهند.

💠 عفو بین‌الملل همچنین خواهان آن است که مقامات ایرانی از بازداشت‌شدگان در مقابل شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز محافظت و وضعیت و محل نگهداری ده‌ها تن از بازداشتی‌ها را فورا برای خانواده‌های‌شان که در بی‌خبری نگاه داشته شده‌اند، مشخص کنند. نادر افشاری، مدافع حقوق بشر، از جمله بازداشت‌شدگانی است که در خطر شکنجه و بدرفتاری قرار دارد.


💠 مقامات در مورد محل نگهداری او از زمان دستگیری توسط ماموران وزارت اطلاعات در ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ پنهان‌کاری کرده‌اند و پس از پیگری‌های مکرر، یک قاضی به مادرش گفته است که نادر افشاری به یک بازداشت‌گاه مخفی منتقل شده‌است.


💠 مقامات ایرانی اعتراضات را با موج جدیدی از بازداشت‌ها‌ پاسخ داده‌اند. بازداشت‌شدگان اکنون در بازداشت‌گاه‌هایی نگهداری می‌شوند که به شکنجه و بدرفتاری با زندانیان شهرت دارند و بسیاری از آنها از دسترسی به وکیل و خانواده محروم مانده‌اند.


💠 در تهران، احتمال می‌رود بین ۵۰ تا ۶۰ نفر از تظاهرکنندگان بازداشت شده به زندان اوین منتقل شده باشند.
همچنین گزارش شده که ۵۰ تن از تظاهرکنندگان زن به زندان شهری ری (معروف به قرچک) منتقل شده‌اند و بسیاری از تظاهرکنندگان مرد پس از دستگیری به زندان فشافویه در جنوب تهران منتقل شده‌اند.

💠 عفو بین‌الملل درباره‌ی سلامت و امنیت نادر افشاری و دیگر بازداشت‌شدگان به شدت نگران است، به خصوص با نظر به اینکه مقامات ایرانی در ماه‌های اخیر کارنامه منفی در زمینه شکنجه و بدرفتاری با بازداشت‌شدگان داشته‌اند و چندین مورد مرگ مشکوک در بازداشت‌گاه‌ گزارش شده است.


✳️ بازداشت‌شدگان باید فورا به خانواده‌ها و وکلای انتخابی‌ خود دسترسی پیدا کنند. مقامات همچنین باید بلافاصله خانواده‌های تمام بازداشت‌شدگان را از وضعیت و محل نگهداری عزیزان‌شان مطلع کنند.

محكوميت رحيم غلامى به يك سال زندان

محکومیت رحیم غلامی به یک سال زندان رحیم غلامی فعال مدنی، محقق، شاعر و نویسنده آذربایجانی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این زندانی آذر...